• Hĺbková dezinfekcia školy proti šíreniu vírusu COVID-19

          • Počas prerušenia prevádzky školy sa začali vykonávať hĺbkové čistiace a špeciálne dezinfekčné práce v jednotlivých budovách školy.

            Čistenie a dezinfekcia prebieha s použitím certifikovaných dezinfekčných prostriedkov a profesionálnou čistiacou technikou. 

        • Darujte 2% žiakom
          • Darujte 2% žiakom

          • Možno práve dnes je tá správna chvíľa, ten správny moment, ten zlomový okamih. Keď sa prejaví v nás ľudskosť. Byť zodpovedný k sebe a dobrosrdečný k ostatným.

            Zastavme sa a pomôžme 2% z daní našim deťom, stupavským deťom! Môžete ich venovať aj Vy a to úplne ľahko. Pošlite mailom ekonómke vašej spoločnosti nižšie uvedené údaje. Nič Vás to nebude stáť a práve vďaka Vašej pomoci sa nám podarí vybudovať ATLETICKÁ DRÁHA a PRELIEZKY (2. etapa).

            V minulom roku sa OZ podieľalo na financovaní DIGITALIZÁCIE ŠKOLY za viac ako 6.000€ (zakúpila sa polovica tabletov na hodiny informatiky) a tiež sa nam podarilo postaviť 1. etapu nového školského IHRISKA STONOŽKA za viac ako 11.000€.

            Poďte do toho spolu s nami a pomôžte i Vy.

             

            ĎAKUJEME v mene našich žiakov.

             

             

            POTREBNÉ ÚDAJE PRE DAROVANIE 2%

            Občianske združenie RZ pri ZŠ kpt. J. Nálepku v Stupave

            Školská 1, 900 31 Stupava

            IČO: 30857023

             

             Podrobné informácie ako poukázať 2% pre našškolu nájdete na stránkach OZ:

             

            https://sites.google.com/site/ozrzzsstupava/prispevok/ako-darovat-2

              

        • Informácie o homeschooling v anglickom CLIL programe
          • Informácie o homeschooling v anglickom CLIL programe

          • Pre žiakov zaradených do anglického programu CLIL bola vytvorená stránka www.anj.sk . Umožní im priamo sledovať zadania a riešiť ich. Každá úloha je koncipovaná tak, že žiak má udané aj riešenie, prípadne kľúč k úlohám, kde si môže skontrolovať ako bol úspešný v úlohe. Žiaci budú mať na tejto stránke linky na videá, kde im lektori vysvetlia, čo a ako robiť.

            Darina Marčeková a tím lektorov

        • Prihlášky na stredné školy
          • Prihlášky na stredné školy

          • Milí rodičia a žiaci 9. ročníka!

            Blíži sa termín vypĺňania a podávania prihlášok na stredné školy. Zatiaľ platia termíny tak, ako boli dané. Dnešná spoločenská situácia si však vyžaduje prispôsobenie sa súčasnej situácii.

            Všetky prihlášky vypisujem ja ako výchovný poradca cez program PROFORIENT (nemusíte hľadať prihlášky), ale potrebujem, aby ste sa mi telefonicky ozvali na upresnenie školy a všetkých údajov, pretože prihlášky potrebujem skompletizovať. Po dohode s Vami už nebude možné školy meniť. Preto Vás žiadam, aby ste si rodičia s deťmi sadli a dohodli sa na konečnej verzii škôl, ktoré si chce vaše dieťa podať. Nezabudnite na presný odbor (ak je na výber). Zákonný zástupca – otec/matka a k nim údaje: hlavne správna adresa, tel. číslo a mail na rodiča.

            Môžete si podať 2 školy. Termín na upresnenie školy a údajov: do 24.3.2020

            Kontakt:  0911 261 263 (od 8:00 - 13:00 hod.)

            Po dohode s vedením školy oznámim ďalší postup podávania prihlášok. Teraz je prvoradé správne doplnenie škôl a všetkých údajov.

            Posielam link na zoznam stredných škôl a tabuľku, ktorú si otvoríte a vyrolujú sa Vám školy.

            https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx

            Ďakujem a prajem všetkým veľa zdravia. PaedDr. Adriana Kubicskóová, výchovná poradkyňa

          • Projektový deň venovaný finančnej gramotnosti

          • Žiaci štvrtého ročníka si dňa 04.03.2020 počas štyroch vyučovacích hodín prostredníctvom rôznych aktivít realizovaných viacerými formami rozvíjali svoje zručnosti, vedomosti a skúsenosti s peniazmi. 

            Skupinovou formou práce sa oboznámili s históriou peňazí (zahrnutá aktivita bola taktiež zameraná na čítanie s porozumením), rozlišovali euro mince a euro bankovky hmatom. 

            Prostredníctvom interaktívnych aktivít riešili aplikačné úlohy z bežného života zaoberajúce sa témou peňazí, sporenia, príjmov, výdavkov, rodinného rozpočtu, nákupov.... 

            Počas dňa pracovali nielen s maketami peňazí, ale aj s ozajstnými mincami a bankovkami, pričom sa oboznámili s detailmi jednotlivých euro mincí, euro bankoviek a ochrannými prvkami euro bankoviek. Na základe týchto informácii deti tiež modelovali a vytvárali euro mince a euro bankovky so zameraním sa na detaily.

            Počas jednotlivých aktivít mali deti priestor na diskusiu k daným témam.  V závere dňa sa deti oboznámili aj s elektronickým bankovníctvom a bezhotovostnými platbami. 

        • Prvá etapa revitalizácie detského ihriska začala ...
          • Prvá etapa revitalizácie detského ihriska začala ...

          • V areáli našej školy začala počas jarných prázdnin I. etapa revitalizácie detského ihriska pre našich žiakov v spolupráci s Občianskym združením RZ ZŠ kpt. J. Nálepku v Stupave.

            Všetky staré necertifikované preliezky musia ísť preč a postupne ich musíme nahradiť novými, bezpečnými a certifikovanými preliezkami.

            Aj vďaka Vám, ktorí ste prispeli 2%, či príspevkom do OZ, môžu mať deti bezpečnejšie prostredie pre trávenie svojho voľného času.

            Tento rok máte opäť možnosť prispieť 2% do OZ, ktoré by sme chceli použiť na ďalšiu etapu revitalizácie ihriska, aby mohlo slúžiť na zmysluplné hranie sa a aktívne trávenie voľného času Vašich detí.

             

            Touto cestou ďakujem Občianskemu združeniu RZ ZŠ kpt. J. Nálepku v Stupave za financovanie revitalizácie detského ihriska.

             

             Mgr. Zuzana Šimková, riaditeľka

              

          • Recitačná súťaž Zúbkove pramene

          • V našej škole sa dňa 27. 2. 2020 uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Zúbkove pramene. Súťaže sa zúčastnilo devätnásť žiakov z II. stupňa, ktorí postúpili z triednych kôl. V kategórii poézia sa na treťom mieste umiestnila Ester Pálfyová, na druhom mieste skončil Boris Koválovský a víťazkou sa stala Martina Kiseľová s textom Psia balada. V kategórii próza sa na treťom mieste umiestnila Kristína Cvoligová, na druhom mieste skončila Alica Šandorová a víťazkou sa stala Gloria Novotná s textom Dalajlámova mačka. Všetkým recitátorom ďakujeme za účasť a tešíme sa na ich výkony opäť v budúcom školskom roku. Víťazkám gratulujeme a želáme veľa šťastia v obvodnom kole súťaže.

             

          • Zúbkove pramene – obvodné kolo

          • Dňa 03.03.2020 sa víťazi školského kola zúčastnili obvodného kola recitačnej súťaže Zúbkových prameňov. Súťaž sa konala v MKIC Stupava a jej organizátorom bola ZŠ Stupava pod vedením p. učiteľky Kubicskóovej.

            Súťažilo sa v troch kategóriách. Naša žiaci obsadili 2 kategórie v poézii aj v próze. Darilo sa im a dosiahli pekné umiestnenia.

            kategória - poézia:

            Ela Mistríková    3.B         2. miesto s postupom do OK v Malackách       pod vedením Mgr. Kianičkovej

            kategória - próza:

            Katarína Košuthová    2.H        2. miesto s postupom do OK v Malackách       pod vedením Mgr. Zelenákovej

            kategória - poézia:

            Martina Kiseľová          6.C       2. miesto             pod vedením Mgr. Starekovej

            kategória - próza:

            Gloria Novotná             6.A        1. miesto s postupom do OK v Malackách            pod vedením Mgr. Mičianovej

            Všetkým blahoželáme a želáme veľa úspechov v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 23.3. 2020 v CVČ Malacky.

            Zapísala: PaedDR. A. Kubicskóová

          • Tvorivé dielne

          • V období fašiangov a zimného času sa deti z 2.G a 2.H s pani vychovávateľkami Šunderlíkovou a Fusekovou a s pani učiteľkami Hudecovou a Kianičkovou dňa 11.2.2020 odviezli na Remeselný dvor do Bratislavy na Obchodnú ulicu. S Ústredím ľudovej umeleckej výroby sme im dohodli aktivity – „Ľudové remeslá v drotárskej a tkáčskej dielničke, v dielni s textilom a šúpolím“. Z poskytnutého materiálu si deti v skupinkách vytvorili vlastné milé úžitkové predmety, z ktorých mali veľkú radosť. Uplietli si vlastnoručne náramky, z drôtu uplietli srdiečka, ušili si vtáčikov zo šúpolia a textilu. Zatiaľ čo 1. skupina tvorila, 2. skupina využila priestory neďalekého kníhkupectva Panta Rhei na čítanie, prezeranie i zakúpenie kníh. Dostali sme pochvalu nielen v priestoroch ÚĽUVu ale aj Panta Rhei za prívetivú atmosféru, ktorú sme tam so žiakmi vytvorili. Akcia sa stretla s pozitívnym ohlasom  aj u rodičov detí. Chceli by sme v podobnej spolupráci s ÚĽUVom pokračovať a umožniť deťom pracovať aj v hrnčiarskej, tkáčskej, košikárskej dielničke, či maľovať na sklo.

            Daniela Šunderlíkov

          • Kúzlenie z klobúka

          • Dňa 13.02.2020 sa uskutočnilo podujatie pre deti z ŠKD „Kúzlenie z klobúka“, ktoré prispelo k spestreniu klubovej činnosti a zároveň k ozvláštneniu fašiangových dní. Kúzelník Peter, majster vo svojom obore udivoval deti každým kúzlom. Že sa mu to darilo, o tom svedčil búrlivý potlesk a jasot detí. Ako to vlastne s tým kúzelníckym klobúkom je a ako fungujú kúzla, si mohli vyskúšať aj niektoré deti. Za úspešne prevedené kúzla boli mladí adepti odmenení balónikovými zvieratkami. Predstavenie malo u malých divákov veľký úspech a určite si nenechajú ujsť ďalšie vystúpenie.

          • Deň v maskách

          • Dňa 14. februára 2020 sa na ZŠ Stupava ocitli deti vo svete rozprávok a zvláštnych bytostí. Piatkové ráno sa začalo v triedach vyučovaním. Nebol to však až tak bežný piatok. Bol to deň, kedy deti a rovnako i vyučujúci prichádzali do školy v maskách. Hneď z rána sme vítali princezné, víly, čarodejnice, bojovníkov, policajtov, zvieratká, vojakov, supermanov či iné zaujímavé rozprávkové bytosti. So sebou si priniesli okrem krásnych masiek a dobrej nálady aj občerstvenie. Deti sa učili v dobrej nálade a zábavnej atmosfére plné očakávaní, ktoré ich čakali v podobe rozličných zábavných súťaží, no a nechýbala ani tombola. Na záver každé dieťa v maske čakala odmena v podobe diplomu. Poobede pokračovala zábavná atmosféra v školských kluboch.

            Veľké poďakovanie patrí všetkým tým, ktorí sa o takýto krásny deň pričinili. Tento deň bol pre deti veľmi nezvyčajný a tiež sa už niesol v znamení jarných prázdnin. Veríme, že o rok sa opäť deti budú môcť tešiť z čarovného dňa nesúceho sa v duchu masiek a zábavy.

        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľstvo Základnej školy kpt. J. Nálepku v Stupave oznamuje širokej verejnosti, že dňa 08.02.2020 bude športový areál zatvorený v čase od 08.00 do 15:00 hod.. Ďakujeme za pochopenie.

        • Pozvánka
          • Pozvánka

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na združenie rodičov 7.A, 7.C, 7.D (informácie k lyžiarskemu výcviku), ktoré sa bude 10.02.2020 o 17:30 hod. v jedálni školy. Účasť rodičov nutná.

            Mózová