• Európska noc výskumníkov
          • Európska noc výskumníkov

          • Naša škola sa zapojila do festivalu Európska noc výskumníkov, v rámci ktorého nám ich Vedecký kuriér priniesol model solárnej žaby. Model žaby sa pohybuje vďaka fotovoltickému článku na jej chrbte, ktorý premieňa slnečnú energiu na elektrickú. Solárna energia je jedným z najčistejších zdrojov energie – nespôsobuje znečistenie vzduchu, znižuje uhlíkovú stopu, neprodukuje odpad. Solárne žabky uviedli do pohybu žiaci z 9.D, ktorí sa o obnoviteľných zdrojoch energie učia na hodinách ekológie. Cieľom Vedeckého kuriéra  je tiež ukázať žiakom vedeckú prácu a nadchnúť ich pre vedu a výskum.

        • MÁSTSKY SEDLÁCKY DVÚR – múzeum v Stupave
          • MÁSTSKY SEDLÁCKY DVÚR – múzeum v Stupave

          • Dňa 18. 10. 2022 sme s triedou 2.D a 2.E v rámci projektu ,,Moja vlastivedička“  navštívili múzeum Mástsky Sedlácky Dvúr v Stupave. Žiaci si mali možnosť poobzerať miesto, ktoré nám ukázalo, ako ľudia voľakedy žili, pracovali, aké náradie používali pri práci na poli a naučili sme sa aj pár záhoráckych slov a pieseň. Pri výklade pána majiteľa, ktorý múzeum vlasí, ho žiaci počúvali a pýtali sa otázky, ktoré ich zaujímali. Obzreli sme si okrem sedliackeho domu aj stodolu v ktorej boli umiestnené rôzne druhy náradia, pivnicu a hasičskú stanicu. Na záver žiakov čakalo ,,prekapenie“  v podobe priestoru na vyhranie sa na preliezkach.

        • Školské kolo olympijského odznaku všestrannosti .
          • Školské kolo olympijského odznaku všestrannosti .

          • Školské kolo olympijského odznaku všestrannosti prebehlo na našej škole od 11.10. do 14.10.2022 kde stihli otestovať učitelia telesnej výchovy 18 tried šiesteho, siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka. Celkovo sa zúčastnilo 430 detí. Dňa 20.10.2022 sa testovala trieda 8.C, ktorá vyhrala celoslovenské finále v roku 2021. Preto sa prišla pozrieť aj ambasádorka tohto projektu, skvelá tenistka Dominika Cibulková. Na testovaní povzbudzovala žiakov športovej triedy v 5 disciplínach (výdrž v zhybe, skok do diaľky z miesta, hod medicinbalom, člnkový beh a ľah sed). Žiakom sa podarilo vytvoriť nové rekordy školy pri búrlivom povzbudzovaní Dominiky. Po otestovaní žiakov Dominika odpovedala na rôzne otázky počas besedy. Na záver rozdala žiakom podpisové karty a odznaky a zaželala im v ich športovej kariére čo najväčšie úspechy.

             

        • Exkurzia .
          • Exkurzia .

          • Dňa 10. októbra 2022 sme sa so žiakmi 7. ročníka zúčastnili na exkurzii v Nitre. Vypočuli sme si informácie o Nitre od čias kniežaťa Pribinu, prvej písomnej zmienky o meste až po príchod Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu v roku 863. Absolvovali sme prehliadku hradiska. Žiaci si prezreli a obdivovali architektúru, Katedrálu svätého Emeráma a v nej fresky na stenách. Záverom exkurzie bola prehliadka diecézneho múzea. Súčasťou prednášky bolo aj overenie si nadobudnutých informácií vyplnením pracovného listu, ktorý žiakov zaujal. Všetci ho aktívne vypĺňali a na konci ich čakala sladká odmena.

                                                                                             Mgr. G. Paálová, PaedDr. A.Kubicskoová, Mgr. V. Kubicskó

             

        • Olympijský odznak všestrannosti 2022/2023
          • Olympijský odznak všestrannosti 2022/2023

          • Po skvelých úspechoch v predchádzajúcich ročníkoch (celoslovenskí víťazi v kategórii družstiev, medailové úspechy v kategórii jednotlivcov), sa naša škola  aj tento školský rok zapojila do projektu Olympijského odznaku všestrannosti.

            Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) je dobrovoľný národný športový projekt Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) určený pre žiakov II. stupňa na všetkých základných školách a osemročných gymnáziách na území SR. Partnermi projektu sú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu  a Školský šport. Viac o projekte sa dozviete na stránke www.olympic.sk/olov

            Pre diagnostiku základných pohybových schopností sa používa v projekte Odznaku všestrannosti testová batéria, zahŕňajúca všetky pohybové schopnosti. Batéria cvičení je kompatibilná s disciplínami v rámci Eurofit-u a so Štátnym vzdelávacím programom pre telesnú a športovú výchovu ISCED 2.

            Disciplíny (predchádza zaznamenanie telesnej výšky a hmotnosti žiaka):

            1. Výdrž v zhybe nadhmatom,

            2. skok do diaľky z miesta,

            3. hod medicinbalom vpred,

            4. člnkový beh 10x5 m,

            5. ľah- sed za 30 s,

            6. vytrvalostný člnkový test

            Každému výkonu žiaka v každej z vyššie uvedených disciplín projektu sa prideľuje bodové ohodnotenie podľa tabuliek. Tabuľky sú odlišné v závislosti od pohlavia a roku narodenia. Každé dieťa, ktoré sa otestuje vo všetkých disciplínach dostane certifikát.

            Školské kolo prebehne v dňoch 11.-14.10.2022. Testovanie kola bude prebiehať v školskej hale a malej telocvični Žiaci si prinesú so sebou cvičiaci úbor.

            Rozpis testovania:

            V utorok 11.10. budú otestovaní žiaci 9. ročníka,

            v stredu 12.10. budú otestovaní žiaci 6. ročníka,

            vo štvrtok 13.10. budú otestovaní žiaci 7. ročníka,

            a piatok 14.10. budú otestovaní žiaci 8. ročník.