• Detská dopravná hliadka
          • Detská dopravná hliadka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Detská dopravná hliadka.

            Žiaci druhého ročníka dostali možnosť vkĺznuť do roly " dopravného policajta'" a vyskúšať si prácu našich policajných príslušníkov s mestskej polície Stupava. Najprv spolu s mestskou políciou Stupava zastavovali premávku a umožnili chodcom hladko prechádzať cez priechody pre chodcov a potom pozorovali správanie sa cyklistov na chodníkoch, pešej zóne a vodičov, ktorí zastavili na miestach, kde to majú zakázané (na zákaze zastavenia). Žiakom sa v role pomocníkov mestskej polície Stupava veľmi páčilo. Ďakujeme mestskej polícii Stupava za jej ochotu a ústretovosť pri realizovaní takýchto projektov. Táto spolupráca bude trvať celý mesiac máj, aby sa stačili vystriedať všetci druháci, ale aj tretiaci na okruhu po Stupave.

        • Olympijský odznak všestrannosti .
          • Olympijský odznak všestrannosti .

          • Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) je projekt Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV). Ako Národný športový projekt je určený pre všetky základné školy na území SR. Partnermi projektu sú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu a Národné športové centrum. Ambasádormi projektu sú najúspešnejší zimní a letní olympijskí športovci, olympionici SR Anastázia Kuzminová a Michal Martikán. Projekt je určený pre žiakov 6.ročníkov ZŠ a jeho premiérový ročník sa konal v minulom školskom roku, kedy v celoslovenskom finále zvíťazilo družstvo našej školy a prinieslo tak do Stupavy pohár pre víťazov a zlaté medaily. Tým sme sa stali premiérovými víťazmi v rámci škôl z celého Slovenska. Víťazný tým tvorili šiestaci zo športovej triedy Tamara Horecká, Romana Horecká, Šárka Vargončíková, Lucia Miškolciová, Matej Chovanec, Simon Oselský, Andrej Gajdošech a Matúš Fusek.

             Tento školský rok súťaže pokračujú. Dňa 28. 4. 2022 sa v Bratislave konalo krajské kolo, ktorého sa zúčastnili tohtoroční šiestaci. Tentoraz sme súťažili v troch kategóriách: DIEVČATÁ, CHLAPCI aj DRUŽSTVÁ. V kategórii jednotlivci - DIEVČATÁ skončila na 1. mieste Natália Kroneková. V kategórii jednotlivci – CHLAPCI sa na 1. mieste umiestnil Henrich Lorenc a v kategórii DRUŽSTVÁ sme takisto obsadili 1. priečku. O ňu sa zaslúžili Eliška Mlynáriková, Paulína Kroneková, Ladislav Červeň a Ján Jaďuď. Všetci žiaci sú zo športovej triedy 6. C. Krajskému kolu žiaci našej školy jednoznačne dominovali, keď sme si priviezli všetky prvenstvá.  Prví traja z každej kategórie postupujú do celoslovenského finále, ktoré sa bude konať v X- Bionics Sphere v Šamoríne v dňoch 23.-24. júna. K postupu im gratulujeme a budeme držať palce vo finále, kde obhajujú prvenstvo z minulého školského roku. Veríme, že aj v tomto roku sa v celoslovenskej konkurencii presadíme a nadviažeme na fantastický výsledok z minulého roku.

             

             Mgr. Veronika Rumpelová

             

        • Úspešný rok v matematike.
          • Úspešný rok v matematike.

          •                 Žiaci našej školy sa zúčastnili a výborne reprezentovali školu na viacerých matematických súťažiach ako i na súťažiach z oblasti informatiky.

                            Dňa 8.12.2021 sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriáda v kategórii P5 (5. roč.). Zúčastnilo sa ho 46 žiakov, úspešní riešitelia a postupujúci do okresného kola boli 22 žiaci. V okresnom kole (29.3.2022) bolo 7 úspešných riešiteľov, 1. miesto získala A. Filová.

                            Dňa 9.12.2021 sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriáda v kategórii P6, P7 a P8. V kategórii P6 sa zúčastnilo 30 žiakov, úspešní riešitelia a postupujúci do okresného kola boli 20 žiaci. V okresnom kole (30.3.2022) bolo 6 úspešných riešiteľov, 1. miesto získal C. Dzirbík. V kategórii P7 sa zúčastnilo 40 žiakov, úspešní riešitelia a postupujúci do okresného kola boli 17 žiaci. V okresnom kole (30.3.2022) boli 4 úspešní riešitelia, 1. miesto získal M. Chovanec. V kategórii P8 sa zúčastnilo 54 žiakov, úspešní riešitelia a postupujúci do okresného kola boli 25 žiaci. V okresnom kole (30.3.2022) bolo 0 úspešných riešiteľov.  V kategórii P7 postupuje žiak športovej triedy M.Chovanec na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 1.-2.6.2022 v Bratislave. Matejovi držíme palce.

                            V matematickej olympiáde postúpilo do okresného kola v kategórii Z5 17 žiakov. Okresné kolo sa konalo 26.1.2022 a úspešní boli všetci 17 žiaci. Naši žiaci obsadili 1.-10. miesto - P.Čipka, A.Polláková, A.Filová, A.Gajdošík, J.Janovický, A.Bobríková, D.Kreheľ, M.Šramko. V kategórii Z6 postúpilo do okresného kola 5 žiakov, úspešní riešitelia okresného kola (12.4.2022) boli 4 žiaci, 1.-2.miesto získal A.Múčka. V kategórii Z7 postúpili do okresného kola (12.4.2022) 2 žiaci, úspešný riešiteľ okresného kola bol 1 žiak, 1.-3.miesto získal M.Chovanec. V kategórii Z8 postúpilo do okresného kola (12.4.2022) 10 žiakov, úspešní riešitelia okresného kola boli 5 žiaci, 1.miesto získal J.Holeščák. V kategórii Z9 postúpilo do okresného kola (26.1.2022) 5 žiakov, úspešní riešitelia okresného kola boli 2 žiaci, 1.miesto získal J.Holeščák. Juraj postúpil do krajského kola (29.3.2022), v ktorom nás pekne reprezentoval. V kategórii Z5, Z6, Z7 a Z8 sa krajské kolo neorganizuje.

                            Súťaže v rámci informatiky, ktorých sme sa zúčastnili, sú iBobor, Klokan, Baltík, SCRATCH CUP, Expert. V súťaži iBobor sa zúčastnilo v kategórii Bobrík 143 žiakov, úspešných riešiteľov bolo 62 žiakov. V kategórii Benjamín sa zúčastnilo 55 žiakov a úspešných bolo 21 žiakov. V kategórii Kadet sa zúčastnilo 105 žiakov a úspešných riešiteľov bolo 20 žiakov. V súťaži Expert získali titul TOP Expert žiaci A. Polláková, B. Midulová, C. Dzirbík a A. Pastvová. V súťaži Baltík postupujú do krajského kola žiaci P. Hajdák, V. Smutný, M. Mezey, M. Kopal, M. Hason.

                            Všetkým úspešným riešiteľom matematických i informatických súťaží gratulujeme a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

             PK matematika

             

             

             

             

        • Vlastná kolekcia oblečenia
          • Vlastná kolekcia oblečenia

          • Dobrý deň,

            radi by sme Vám predstavili jednu skvelú novinku!

            Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorej náhľad vidíte nižšie a ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom eshope tu: https://www.kraloveskoly.cz/zsskolstu/

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 12. 4. 2022. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

            Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my!

             

            S pozdravom a prianím krásneho dňa

            vedenie školy

        • Odber samotestov
          • Odber samotestov

          • Oznamujeme všetkým zákonným zástupcom detí, ktorí prejavili záujem o antigénové testy v ankete od 05.01.2022 do 08.01.2022, že výdaj testov (5 ks na žiaka) sa uskutoční v dňoch:

            12.01.2022 (streda) v čase od 12:00 hod. do 16:30 hod.

            13.01.2022 (štvrtok) v čase od 8:00 hod. do 16:30 hod.

            14.01.2022 (piatok) v čase od 8:00 hod. do 16:30 hod.

            Testy musí prevziať osobne zákonný zástupca dieťaťa s občianskym preukazom.

            Zákonný zástupca je povinný oznámiť škole použitie samotestu cez Edupage (Žiadosti/Vyhlásenia). Samotestovanie žiakov sa odporúča v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy.

            V prípade, že bude mať žiak pozitívny výsledok, rodič je povinný ihneď informovať riaditeľku školy (riaditel@zsstupava.sk), triedneho učiteľa a detského lekára.

            Návod na použitie samodiagnostického testu:

            https://www.minedu.sk/data/att/20838.pdf

            Sprievodca na samotestovanie na prítomnosť COVID-19:

            https://www.minedu.sk/data/att/20837.pdf

            Inštruktážne video:

            https://www.youtube.com/watch?v=bihiBgpM9pc

        • Domáce samotesty
          • Domáce samotesty

          • Vážení rodičia,

            dnes 05.01.2022 bude spustená nová anketa na záväzné prihlásenie „prevzatie domácich samotestov“.

            Anketa bude ukončená dňa 08.01.2022 (sobota) o 12:00 hod.

            Po tomto termíne už nebude možné samotesty doobjednať.

            Touto cestou Vás upozorňujem, že v prípade Vášho záujmu o samotesty musíte opäť Váš záujem potvrdiť cez anketu. Výsledky z novembrovej (poslednej) ankety už nebudeme akceptovať.

             

            Za porozumenie vopred ďakujem.

             

            Šimková Zuzana, riaditeľka školy

        • Odber samotestov
          • Odber samotestov

          • Oznamujeme všetkým zákonným zástupcom detí, ktorí prejavili záujem o antigénové testy v ankete od 9.11.2021 do 11.11.2021, že výdaj testov (5 ks na žiaka) sa uskutoční:

            od 24.11.2021 do 30.11.2021, v čase od 08:00 do 15:00 hod.

            Testy musí prevziať osobne zákonný zástupca dieťaťa s občianskym preukazom.

            Prosíme zároveň zákonných zástupcov, aby o negatívnom výsledku testu informovali cez Edupage (Žiadosti/Vyhlásenia). V prípade, že budete mať pozitívny výsledok, treba informovať priamo riaditeľku školy, triedneho učiteľa a detského lekára.

            Návod na použitie samodiagnostického testu:

            https://www.minedu.sk/data/att/20838.pdf

            Sprievodca na samotestovanie na prítomnosť COVID-19:

            https://www.minedu.sk/data/att/20837.pdf

            Inštruktážne video:

            https://www.youtube.com/watch?v=bihiBgpM9pc

        • Domáce samotesty
          • Domáce samotesty

          • Vážení rodičia,

            dnes 09.11.2021 bude od 12:00 hod. spustená nová anketa na záväzné prihlásenie „prevzatie domácich samotestov“.

            Anketa bude ukončená dňa 11.11.2021 (štvrtok) o 12:00 hod.

            Po tomto termíne už nebude možné samotesty doobjednať.

            Touto cestou Vás upozorňujem, že v prípade Vášho záujmu o samotesty musíte opäť Váš záujem potvrdiť cez anketu. Výsledky z augustovej ankety už nebudeme akceptovať.

            Za porozumenie vopred ďakujem.

            Šimková Zuzana, riaditeľka školy

          • Náučné tabule.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Náučné tabule..

            Vďaka spoločnostiam Dell a Nadačnému fondu Nadácie Pontis, Nadácii Volkswagen Slovakia a Nadácii ZSE sa nám podarilo vybudovať náučné tabule pre environmentálnu výchovu, ktorú na škole podporujeme. Cieľom tohto projektu bolo osadenie ekologických tabúľ, ktoré nesú ekologické posolstvo, oboznamujú deti s rastlinami a so živočíchmi v našom okolí, hravou formou podporujú vytvorenie pozitívneho vzťahu detí k prírode a zároveň aj ich vzdelávanie v anglickom jazyku. Cieľ projektu sa nám podarilo splniť. Osadili sme dve tabule do lesíka pred vchodom do budovy školy, ktorý vďaka príjemnej mikroklíme školáci hojne využívajú. Vytvorili sme tak ideálne miesto nielen na oddych, ale aj na edukáciu žiakov v rámci vyučovania. Chceme ich viesť k tomu, aby pochopili súvislosti medzi lokálnymi a globálnymi problémami a vlastnú zodpovednosť vo vzťahu k okolitému prostrediu. Keďže sme v rámci projektu chceli vytvoriť outdoorovú interaktívnu učebňu na environmentálnu výchovu a biológiu, ku komponentom sme dokúpili masívny stôl a lavicu. V nasledujúcom období plánujeme rozšíriť spomínaný koncept o ďalšie edukačné prvky. Veľmi sa tešíme, že aj vďaka Vám rodičom a zamestnaneckým grantom vieme získať finančné prostriedky a rozširovať edukačné možnosti pre našich žiakov.

        • Báť, či nebáť sa
          • Báť, či nebáť sa

          • Žiaci siedmeho ročníka sa 21.10.2021 zúčastnili prednášky "Báť, či nebáť sa"... Skončilo to besedou detí, ktoré mali množstvo otázok k témam dospievania, drogovej závislosti, alkoholizmu... Čas strávený spoločne nám zbehol ako voda a my ďakujeme za vedenie prednášky pani Mgr. Zuzane Šutej a Občianskemu združeniu RZ pri ZŠ kpt. J. Nálepku v Stupave za zaplatenie prednášky.

            Mgr. Eva Ungvarská

          • Majstri Slovenska zo Stupavy !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Majstri Slovenska zo Stupavy !.

            Deti z našej školy sa prebojovali do finále nového projektu Olympijský odznak všestrannosti .Našu školu reprezentovali žiaci zo športovej triedy 7.C, Matej Chovanec, Matúš Fusek, Andrej Gajdošech, Simon Oselský, Romana Horecká, Tamara Horecká, Šárka Vargončíková a Lucia Miškolciová. Recept na výnimočný úspech mladých stupavských športovcov prezradila ich pani učiteľka a trénerka, Veronika Rumpelová: „Trénujeme pravidelne, keďže sme hádzanárska trieda

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Oznamujeme Vám, že z dôvodu prerušenia dodávky elektrickej energie nebude dňa 20.9.2021 (pondelok) v prevádzke školská jedáleň.

            Touto cestou prosíme rodičov, aby zabezpečili výdatnejšiu desiatu pre deti na 1. stupni.

             

            Vedenie školy

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            na stránke školy sme zverejnili informácie k zahájeniu školského roka 2021/2022.

             

            Vedenie školy

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že dňa 30.06.2021 ŠKD nebude.

            Vedenie školy